333 Oosterhout 3h3 biënnale

kunst- en cultuurreizen

back-button_u

Oosterhout [h3h biënnale]

333-oosterhout-3h3

(VOORLOPIG VOLGEBOEKT) De terreinen van drie kloosters in het Brabantse Oosterhout zijn de basis van een bijzondere expositie op het gebied van moderne kunst, de biënnale ‘Kunst in de Heilige Driehoek’ (h3h). De vorige editie was een groot succes, en de curatoren Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans zetten hun werk voort, nu met het thema ‘Geloof’.
Inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering.

VOORLOPIG PROGRAMMA

Vrijdag 14 juli
10 uur: vertrek per luxe touringcar vanaf Nijmegen-CS.
Ca. 11.15 uur: opstapmogelijkheid nabij NS-station Breda.

Ca. 11.45 uur: aankomst in Oosterhout (NB).
Drie kloosters met hun tuinen en landerijen vormen hier de zgn. Heilige Driehoek.

= Zie voor meer informatie over de kloosters Opmerking 4 =

In en om de kloosters vindt de 3de h3h-biënnale plaats. Nationaal en internationaal gerenommeerde kunstenaars zijn uitgenodigd om een werk te presenteren rond het thema ‘Geloof’. Hendrik Driessen en Rebecca Nelemans zijn opnieuw de curatoren. Zij hebben ook de zeer geslaagde editie van 2021 vorm gegeven. Zie ook www.h3hbiennale.nl.

Na en korte inleiding door Jan Meijering maken we samen met hem een rondgang langs de verschillende werken. U kunt natuurlijk ook zelf uw route bepalen en alleen op stap gaan.

Ca. 16.30 uur: vertrek uit Oosterhout.
Ca. 17 uur: aankomst bij NS-station Breda.
Ca. 18.15 uur: aankomst bij Nijmegen-CS.

1. Vervoer per touringcar / eigen vervoer: u reist met een luxe touringcar. U kunt opstappen bij de NS-stations in Nijmegen en Breda. Met eigen vervoer naar Oosterhout? Wanneer u met eigen auto of anderszins rechtsreeks naar Oosterhout komt ontmoeten we elkaar aldaar.

2. Minimum aantal deelnemers. De reissom is gebaseerd op een aantal van 20 deelnemers. Wanneer dit minimum niet bereikt wordt kan de reissom met maximaal € 15,- p.p. verhoogd worden.

3. Begeleiding: Jan Meijering (beeldend kunstenaar) zal de expositie vooraf bezoeken en u tijdens de reis uitgebreid informeren. Naast zijn werk als kunstenaar is hij werkzaam als docent aan het Kunstbedrijf Arnhem en verzorgt hij cursussen voor volwassenen en kinderen. Jan Meijering begeleidde reeds vele reizen voor De Gouden Engel o.a. naar de Biënnale van Venetië en de Documenta in Kassel. Zie ook www.janmeijering.nl. Gerard Kemna is uw algemene begeleider en zal zorgen dat de reis logistiek naar wens verloopt.

4. De Heilige Driehoek in Oosterhout dankt zijn naam aan drie monumentale kloostercom-plexen, die omgeven zijn door tuinen en landerijen: Onze Lieve Vrouweabdij (zusters Benedictinessen), Sint-Catharinadal (zusters Norbertinessen), Sint-Paulusabdij (Communauté de Chemin Neuf). Zie ook www.deheiligedriehoek.com.
Sint-Catharinadal beschikt momenteel ook over een veel geroemde wijngaard. De wijnen zijn te proeven in restaurant ‘De Blauwe Camer’. Zie ook www.sintcatharinadal.nl.
Bij de Sint-Paulusabdij hoort de zuivelboerderij De Driehoek, die o.a. (een prijswinnende) abdijkaas produceert. Zie ook www.zuiveldriehoek.nl.

5. COVID-19 en verder (najaar 2022): de strenge corona-regels zijn voorlopig niet meer van kracht. Wij zullen u vlak voor de reis informeren hoe te handelen wanneer u corona-gerelateerde klachten hebt.

6. Donateurs van Stichting De Gouden Engel (alsook hun eventuele medereiziger) ontvangen een korting van € 10,– p.p. op alle korte reizen en dagactiviteiten. Bovendien worden donateurs als eerste ingelicht wanneer DGE besluit om in de loop van het jaar één of meerdere reizen toe te voegen. U bent donateur wanneer u minimaal € 30,- als Donatie-2023 hebt overgemaakt op banknummer NL78 INGB 0000 0701 05 t.n.v. Stichting De Gouden Engel te Nijmegen.

7. VOORLOPIGE OPGAVE IS MOGELIJK! Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen dan adviseren wij u een voorlopige opgave (optie). Wij blijven dan kosteloos een plaats voor u vrijhouden tot u van ons een berichtje krijgt, waarna u zo snel mogelijk moet beslissen.

Inbegrepen:

– vervoer per luxe touringcar zoals aangegeven in het voorlopige programma;
– toegang h3h-biënnale
– koffie / thee
– fooi voor de chauffeur
– inhoudelijke begeleiding: Jan Meijering
– algemene begeleiding: Gerard Kemna

Niet inbegrepen: lunch

 

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen,

dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.


  inschrijvingvoorlopige opgave

  Reisgegevens

  Nederland

  reiscode: 333
  • Themareis
  • Busreis

  Data: 14 juli 2023

  Duur: 1 dag

  reissom:  € 135,– 

  228basel-nietzsche