Leerdam en Linge

KLEIN GELUK – GROOT GENOT, dagreis met een kleine groep, naar Leerdam e.o. Bezoek aan het Nationaal Glasmuseum + glasblazerij, boottocht over de Linge, bezoek aan fort Asperen. Onder de formule 'Klein Geluk - Groot Genot' organiseert De Gouden Engel korte reizen voor een kleine groep; vervoer per minibus.
 • Bezoek aan het Nationaal Glasmuseum en de Glasblazerij in Leerdam
 • In Acquoy bezoeken we Fort Asperen, onderdeel van de Hollandse Waterlinie
 • Boottocht over de Linge en/of bezoek Slot Loevestein
 • Dagreis onder de noemer 'Klein Geluk Groot Genot' d.w.z. op stap met een kleine groep en vervoer per minibus
 • Begeleiding: Gerard Kemna.

Reisgegevens

Nederland
reiscode: 2LL
• Korte reis
• Busreis
data: 7 apr 2022
duur: 1 dag
reissom: € 150,-
Opmerkingen: Lagere reissom wanneer Corona-maatregelen zijn opgeheven.
inschrijfformulier (pdf)

Donderdag 7 april 2022
= Deelnemers uit Nijmegen en nabije omgeving worden (onder voorbehoud) thuis afgehaald. =

Ca. 09.30 uur: (onder voorbehoud; zie OPM. 3) opstapmogelijkheid nabij Nijmegen-CS.

Ca. 10.15 uur: (onder voorbehoud; zie OPM. 3) opstapmogelijkheid bij NS-station Geldermalsen.
Ca. 10.30 uur: (onder voorbehoud; zie OPM. 3) opstapmogelijkheid bij NS-station Leerdam.

Ca. 11 uur: bezoek aan Nationaal Glasmuseum Leerdam. Zie ook www.nationaalglasmuseum.nl.

Ca. 12 uur: bezoek aan De Glasblazerij Leerdam, waar we een demonstratie van het glasblazen bijwonen. Het zgn. Glaslab biedt studenten en kunstenaars hier tevens de mogelijkheid om met glas te experimenteren.

Aansluitend: mogelijkheid om in het café van de Glasblazerij (De Houtloods) te lunchen. Zie ook www.lunchcafedehoutloods.nl.

Ca. 14 uur: bezoek aan Fort Asperen bij Acquoy, onderdeel van de Hollandse Waterlinie. Zie ook www.fortbijasperen.nl en www.nieuwehollandsewaterlinie.nl.

Bij goed weer maken wij tot slot een boottocht over de Linge. NB. Bij minder goede weersomstandigheden vervalt de boottocht en sluiten we deze dag af met een bezoek Slot Loevestein. Zie ook OPM. 3.

Ca. 17.30 uur: wordt u weer naar één van de volgende NS-stations vervoerd:
+ NS-station Geldermalsen (aankomst ca. 18 uur)
+ Nijmegen-CS (aankomst ca. 18.45 uur).

Reizigers uit Nijmegen worden weer thuis gebracht.

 1. Onder de noemer Klein Geluk Groot Genot hebben wij een aantal dagreizen aan ons reisprogramma toegevoegd. Dit zijn reizen met kleine groepen (5-12 personen). Vervoer geschiedt per minibus. Het gaat meestal om bestemmingen die moeilijk per openbaar vervoer zijn te bereiken. Indien nog corona-maatregelen van kracht zijn wordt er gereisd met maximaal 5 personen per busje, zo niet dan met maximaal 7 deelnemers. Wanneer de groep groter is wordt een extra minibus of auto ingezet. Dagreizen spelen zich meestal binnen Nederland af. Bij voldoende interesse kunnen 2- en 3-daagse reizen worden toegevoegd naar bestemmingen die moeilijker bereikbaar zijn (wadden-eilanden) of verder weg liggen. Suggesties zijn zeker nog welkom. Zie ook www.goudenengel.nl (o.a. 'Overzicht nieuwsbrieven').
 2. De reissom is voorlopig. Er hangen voor 2021/2022 nog zoveel onzekerheden in de lucht dat wij het veiliger vinden om de (voorlopige) reissom iets hoger te maken dan aanvankelijk was aangekondigd. Bovendien zijn de bootkosten (zie ook OPM.3) hoger dan we aanvankelijk hebben gecalculeerd. De reissom is verder afhankelijk van de groepsgrootte. Wij hanteren bij opgave de maximale reissom (150 Euro), en gaan daarbij uit van een minimale groepsgrootte (4-5 personen per busje). Bij maximale groepsgrootte (7 pers. per busje) geldt de laagst genoemde reissom (110 Euro). U krijgt dan geld retour en/of is er meer inbegrepen (bijv. lunch).
 3. Opstapplaatsen / programma / alternatief. Genoemde opstapplaatsen zijn onder voorbehoud, d.w.z. wij zullen (eventueel in overleg) een keuze maken uit de opstapplaatsen die voor de deelnemers het meest gunstig zijn. Wij gaan er verder vanuit dat we het programma kunnen uitvoeren zoals aangegeven. Bij ongunstige weersomstandigheden zullen we echter afzien van een boottocht en een bezoek brengen aan slot Loevestein. In dat geval zal de reissom ca. 30 Euro lager zijn.
 4. Begeleiding: Gerard Kemna is uw algemene begeleider en waarschijnlijk ook uw chauffeur. Hij zal u onderweg zoveel mogelijk van informatie voorzien. Zo nodig wordt gebruik gemaakt van een plaatselijke gids.
 5. Reisopgave ja of nee? Een reisopgave kan tot 28 dagen voor vertrek kosteloos geannuleerd worden. Een voorlopige opgave is ook mogelijk. Wij nemen dan contact met u op wanneer de reis volgeboekt dreigt te geraken.
 6. Donateurs (jaarlijkse bijdrage van minimaal 30 Euro) en Vijfjes-Engelen (minimaal 5 Euro per jaar) hebben op de reizen 'Klein Geluk Groot Genot" geen korting. Zij hebben echter tot 1 maart 2022 wel voorrang bij opgave.

! Reisvoorwaarden. Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van De Gouden Engel van toepassing. U kunt deze hier lezen of downloaden.

Inbegrepen:
 • vervoer per minibus zoals aangegeven in het programma;
 • boottocht over de Linge 
 • koffie / thee
 • algemene begeleiding door Gerard Kemna.
NIet inbegrepen:
 • lunch
 • toegangskosten (NB. Met de Nationale Museumkaart is de toegang tot Glasmuseum en Glasblazerij in Leerdam gratis. Dit geldt ook bij een eventueel bezoek aan Slot Loevestein.)

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen, dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.

Vult u hier de reiscode in, deze staat rechts bovenin de pagina, in het blokje Reisgegevens