Engeland

Reisoverzicht bestemming Engeland

 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  363
  Engeland - Schotland [Arts & Crafts 2]
  Bus- + Bootreis,  
  28 aug 2023 
  t/m 6 sep 2023
  10 dagen, 
  REIS IN 2023. VEEL BELANGSTELLING! De beweging van de Arts & Crafts was een sociale hervormingsbeweging, als reactie op de sociale wantoestanden en smakeloosheid van de industriële revolutie. Het handwerk van de Middeleeuwen werd het romantische voorbeeld. Dat juist de arbeidersklasse meestal niet kon profiteren van hun ideeën blijkt uit de ontwerpen voor tuinen en villa's in o.a. het Lake-District. Thematische begeleiding: Hans Magdelijns

Eerder plaatsgevonden reizen

 • De Gouden Engel Kunst-en Cultuurreizen, Zuid-Engeland. Louman & Friso
  263
  Zuid-Engeland [Arts & Crafts 1]
  De beweging van de ‘Arts and Crafts’ (tweede helft 19de eeuw) was in feite een sociale hervormingsbeweging, een reactie op sociale wantoestanden en artistieke smakeloosheid van de industriële revolutie. In architectuur, toegepaste kunst en tuinontwerp werd handwerk van de Middeleeuwen het romantische voorbeeld. Thematische begeleiding: Hans Magdelijns.
 • Londen, De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen, Louman & Friso
  005
  Londen
  Reis met bijzondere aandacht voor de kunst van de Pre-Rafaëlieten en de Bloomsbury-group. Ook aandacht voor moderne architectuur, met o.a. de uitbreiding van Tate Modern. Verblijf in een prima hotel in het centrum (Bloomsbury) van Londen, vlakbij het British Museum. Inhoudelijke begeleiding: Piet de Jonge. NB. DEZE REIS VERVALT. Een volgende reis naar Engeland (Thema "Arts and Crafts") zal in 2022 plaats vinden.
 • De Gouden Engel, Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel
  805
  Londen e.o. [G.F. Händel]
  Muzikale themareis langs de woon- en werkplekken van Georg Friedrich Händel (1658-1759) in en om Londen. Handel-Festival met een prachtig concertprogramma. Thematische begeleiding: Joost Langeveld.
 • 463
  Het geheim van Londen...
  Wat heeft kunstenaars, architecten, componisten, schrijvers, dichters in de afgelopen eeuwen bewogen om naar Londen te trekken?
 • De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen
  467
  Liverpool
  De 'Liverpool Biennial' is de grootste manifestatie van hedendaagse kunst in het Verenigd Koninkrijk. Objecten, installaties en performances op ongebruikelijke locaties.