Dormagen [Knechtsteden]

De Gouden Engel kunst- en cultuurreizen Dormagen
'Festival Alter Musik' in en om de abdij van Knechtsteden. Diverse inleidingen. Dagexcursies naar o.a. Düsseldorf en Keulen. Ook bezoek aan Museum Insel Hombroich en Museum Küppersmühle (Duisburg). Begeleiding Harry-Imre Dijkstra.
 • Bezoek aan het ‘Festival Alter Musik’ in en om Abdij Knechtsteden nabij Dormagen (D). 
 • Concerten door internationale top-ensembles en koren. 
 • Dagexcursies naar Keulen en Düsseldorf. Mogelijkheid voor museumbezoek. 
 • Verblijf in een prima hotel in Grevenbroich
 • Inhoudelijke begeleiding: Harry-Imre Dijkstra.

Reisgegevens

Duitsland
reiscode: 233
• Korte reis
• Busreis
data: 22 sep 2022
t/m 25 sep 2022
duur: 4 dagen
reissom: € 790,-
inschrijfformulier (pdf)

(VOORLOPIG) PROGRAMMA + REISSCHEMA

Donderdag 22 september
09 uur: vertrek per luxe touringcar vanaf Nijmegen-CS.
Ca. 10.15 uur: opstapmogelijkheid nabij NS-station Venlo.
Ca. 11 uur: bezoek aan Museum Insel Hombroich (incl. eenvoudige lunch).
Zie ook www.inselhombroich.de.

Ca. 15.30 uur: aankomst bij het hotel in Grevenbroich (3 overnachtingen).
Aansluitend: inleiding op het concertprogramma van deze avond door Harry-Imre Dijkstra.

Ca. 17 uur: diner in een naburig restaurant.
Begin van de avond: vertrek per bus naar de Abdij Knechtsteden.
Avond: concert in het kader van het ‘Festival Alter Musik’.

Vrijdag 23 september
Dagexcursie naar Düsseldorf. Mogelijkheid voor museum bezoek, o.a.
+ K20 van de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen (kunst uit de 20-ste eeuw).
+ K21 van de Kunstsammlung Nordrhein-Westfalen (hedendaagse kunst).
Zie ook www.kunstsammlung.de.

Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel en zorgt Harry-Imre Dijkstra opnieuw voor een inleiding op het concertprogramma van deze avond.

Ca. 17 uur: diner in een naburig restaurant.
Begin van de avond: vertrek per bus naar de Abdij Knechtsteden.
Avond: concert in het kader van het ‘Festival Alter Musik’.

Zaterdag 24 september
Dagexcursie naar Keulen. Mogelijkheid tot museumbezoek en/of rondgang langs een aantal bijzondere romaanse kerken. Zie ook www.museum-ludwig.de.

Aan het eind van de middag zijn we terug bij het hotel en zorgt Harry-Imre Dijkstra opnieuw voor een inleiding op het concertprogramma van deze avond.

Ca. 17 uur: diner in een naburig restaurant.
Begin van de avond: vertrek per bus naar de Abdij Knechtsteden.
Avond: slotconcert van het ‘Festival Alter Musik’.
 
Zondag 25 september
Na het ontbijt: vertrek uit Grevenbroich.
Bezoek aan Museum Küppersmühle (moderne kunst) in Duisburg. Het museum bevindt zich in een voormalig havengebouw, in 1999 omgebouwd naar een ontwerp van het Zwitserse architectenbureau Herzog & de Meuron. Dit bureau heeft in 2021 eveneens getekend voor een spectaculaire uitbreiding van het museum.
Zie ook www.museum-kueppersmuehle.de.
 
Ca. 16 uur: aankomst bij station-NS in Venlo.
Ca. 17 uur: aankomst bij Nijmegen-CS.
 
 1. Opstapplaatsen en hotels in Nijmegen en Venlo: de busopstapplaatsen zijn Nijmegen en Venlo. U kunt deze plaatsen makkelijk per trein bereiken. Wanneer u geen ochtendmens bent of wanneer u Nijmegen of Venlo niet tijdig kunt bereiken adviseren wij de nacht vóór vertrek een kamer te huren in hotel Mercure (telf 024-3238888; naast het station en ca. 300 m. van de busopstap in Nijmegen) of bij hotel Apollo (Bisschop Hamerstraat 14 / Keizer Karelplein; telf. 024- 3223594, ca. 400 m van busopstapplaats). In Venlo zijn de volgende hotels (vlakbij station-NS) te adviseren: hotel Wilhelmina (077-3516251) en hotel Americain (077-3515454). Vraag bij de hotels zoveel mogelijk om een rustige kamer aan de achterzijde. 
 2. Het hotel (4 sterren) is gelegen in het centrum van Grevenbroich. De afstand tot de festivallocatie is ca. 15 km (20 minuten). 
 3. Festival Alter Musik in en om de Abdij van Knechtsteden bestaat al meer dan 30 jaar en weet elk jaar orkesten, ensembles en koren te programmeren van hoog niveau. Het definitieve programma wordt pas in het voorjaar bekend gemaakt en is dan ook te lezen op www.knechtsteden.com
 4. De begeleiders: Harry-Imre Dijkstra is musicus (klarinettist) en verzorgt regelmatig concerten in binnen- en buitenland met ensembles van wisselende samenstelling. Naast zijn muziekpraktijk begeleidt Harry-Imre ook regelmatig muziekreizen, met name via Musico-Reizen. In 2023 zal hij voor De Gouden Engel tevens een Monteverdi-reis door Noord-Italië en een themareis ‘Tsjechische Componisten” begeleiden. Gerard Kemna heeft de algemene leiding op deze reis. Hij zal zorgen dat alle zaken betreffende vervoer, hotel, restaurants naar wens geregeld worden. 
 5. Minimum aantal deelnemers. De reissom is gebaseerd op een minimum van 24 deelnemers aan de excursiereis. Indien dit aantal niet gehaald wordt kan de reissom met maximaal € 70,-- p.p. verhoogd worden, zodat deze bijzondere reis tóch doorgang kan vinden. 
 6. COVID-19 en verder. U kunt alleen deelnemen aan deze reis wanneer u uiterlijk twee weken vóór de vertrekdatum voldoende gevaccineerd bent tegen COVID-19. Wanneer u om medische redenen niet gevaccineerd kunt of mag worden wil ik u vragen contact met ons te zoeken i.v.m. overleg. Wij blijven ons tijdens de reis houden aan de maatregelen die ter plaatse gelden. 
 7. Wanneer u alleen reist adviseren wij voorlopig om te kiezen voor een kamer-alleen. 
 8. Donateurs van Stichting De Gouden Engel (alsook hun eventuele medereiziger) ontvangen een korting van € 10,-- p.p. op alle korte reizen en dagactiviteiten. U bent donateur wanneer u minimaal € 30,- als Donatie-2022 hebt overgemaakt op ING-banknummer NL78 INGB 0000 0701 05 t.n.v. Stichting De Gouden Engel te Nijmegen. 
 9. VOORLOPIGE OPGAVE IS MOGELIJK! Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen dan adviseren wij u een voorlopige opgave. Wij blijven dan kosteloos een plaats voor u vrijhouden tot u van ons een berichtje krijgt, waarna u zo snel mogelijk moet beslissen.

! Reisvoorwaarden. Op deze reis zijn de reisvoorwaarden van De Gouden Engel van toepassing. U kunt deze hier lezen of downloaden.

Inbegrepen:
 • vervoer per luxe touringcar v.a. Nijmegen resp. Venlo tijdens de gehele 4-daagse reis zoals aangegeven in het programma 
 • 3 overnachtingen in een prima hotel in het centrum van Grevenbroich; verblijf in een 2-persoonskamer. NB. Toeslag alleen-gebruik kamer: € 90,--. 
 • 3x ontbijt, 2x diner 
 • toeristenbelasting 
 • concertkaarten festival tot een bedrag van maximaal 100 Euro 
 • inhoudelijke en algemene begeleiding gedurende de gehele reis.
NIet inbegrepen:
 • (eventuele overige) entrees en bezoekkosten 
 • eventuele kosten openbaar vervoer 
 • overige maaltijden 
 • fooi voor de chauffeur

Inschrijven

Via dit formulier kunt u zich inschrijven voor deze reis.
Bent u geïnteresseerd maar kunt u nog niet definitief beslissen, dan bestaat ook de mogelijkheid van voorlopige opgave.
Wij houden dan kosteloos een plaats voor u vrij.

Vult u hier de reiscode in, deze staat rechts bovenin de pagina, in het blokje Reisgegevens